12-01-2012 - Sportprijs 2011 gemeente Franekeradeel

In 2008 is er in de gemeente Franekeradeel een sportprijs in het leven geroepen. Deze sportprijs is een ereteken dat wordt uitgereikt aan sporters in onze gemeente die een uitzonderlijke prestatie op sportgebied hebben verricht.  

De sportprijsavond is inmiddels een succesvol jaarlijks evenement geworden. De sportprijzen worden uitgereikt in de Koornbeurs te Franeker. Net als bij de voorgaande editie bestaat de sportprijs uit vier categorieën;

Ø  Sportman/ sportvrouw 2011 (senioren)

Ø  Sportploeg 2011 (senioren)

Ø  Sporttalent 2011 (jeugd tot 18 jaar)

Ø  Sportploeg jeugd 2011 (jeugd tot 18 jaar)

 

In elke categorie is een 1e, 2e en 3e prijs te winnen (mede afhankelijk van het aantal inzendingen die voldoen aan de criteria).

 

Criteria sportprijs

In aanmerking komen die sporters die door hun sportprestatie een regionale, provinciale of nationale uitstraling hebben. De regel is dat sporters op voordracht van verenigingen of het college in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Alle sporten en alle soorten wedstrijden komen in aanmerking voor de sportprijs 2011. De kiescommissie, onder voorzitterschap van de wethouder Sport, beslist welk team of welke sporter in 2011 (in zijn of haar categorie) het meeste aanspraak maakt op de sportprijs.

 

De gemeente heeft sportverengingen aangeschreven om sporters die aan de criteria voldoen, voor te dragen voor de nieuwe sportprijs. Op basis van deze voordrachten zijn door de kiescommissie de volgende sporters en/of sportteams genomineerd; (Let op de sporters staan in willekeurige volgorde genoemd!).

 

Sporter 2011 (senioren)

-          Nathalie Mathijsen

-          Marriet Hoekstra

 

Sporttalent 2011 (jeugd tot 18 jaar)

-          Elyne Kingma

-          Auke Manderfeld

-          Esmee Riemersma

 

Sportploeg 2011 (senioren)

-          dames/junioren partuur kv Jan Bogtstra

-          Sieb Meijer

-          juniorenpartuur kv Jan Bogtstra

 

Sportploeg jeugd 2011 (jeugd tot 18 jaar)

-          schooljongenspartuur kv Jan Bogtstra

-          jongenspartuur kv de Twa Doarpen DIOS

 

Tijdens de sportprijsavond komende woensdagavond 18 januari (start 19.30 uur), zal duidelijk worden welke sporter/sportteam welke prijs heeft gewonnen. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Twerda. 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds