06-06-2017 - De Franeker Zwemclub organiseert!

 Ben jij onze kampioen korte baan open water zwemmen?


Op zaterdag 15 juli 2017 houdt F.Z.C.'54 tijdens het Oldtimers & Schepen Festival de eerste korte baan wedstrijd 200m Waddenpoort in open water. Recreatiezwemmers van 12 tot en met 99 jaar met een A+B diploma en wedstrijdzwemmers vanaf minioren 5 dagen wij uit om zich in te schrijven voor deze unieke afstand in open water.

Dit is niet zomaar een wedstrijd, maar één die eerste kampioenen zal gaan opleveren onder de wedstrijdzwemmers en recreanten. We maken onderscheid tussen dames, heren en leeftijdscategorieën. Na deze wedstrijd volgt de ludieke estafette 4x100m Waddenpoort waarvoor teams zich op kunnen geven.

Kijk op fzc54.nl voor de voorwaarden en inschrijving.


Vanaf 10.00 uur zal het startschot klinken op de Noordergracht in Franeker. Dat is vlakbij het elfstedenbruggetje. Veiligheid voor alles voor de zwemmers, K.N.Z.B- jury en onze vrijwilligers. Het publiek is daarom alleen lopend welkom op het bolwerk. Het wedstrijdprogramma is ongeveer 11.30 uur afgelopen, dus deelnemers die ook voor de lange afstand gaan kunnen 's middags op tijd bij de Cityswim Harlingen starten.

Demonstraties
Na de wedstrijd volgt een demonstratiewedstrijd van het F.Z.C.'54 Waterpolo herenteam. Ook hier geldt nog nooit vertoond in open water. Voor de heren dus ook nieuw. De Reddingsbrigade Stiens laat zien hoe de brigade zich inspant om verdrinkingsdood in Nederland te voorkomen. Nederland is een waterland en de Reddingsbrigade wil Nederlanders niet alleen bewust maken van de prettige kanten van water, maar ook van de risico’s, door mensen te leren zwemmen en zichzelf en anderen te leren redden. Daarnaast leidt de brigade mensen op tot bijvoorbeeld schipper van een reddingsboot of waterscooter, of tot reddingsbrigadechauffeur die met zwaailichten en sirene mag rijden.

Oldtimer & Schepen Festival Op 14 tot en met 16 juli zijn er verschillende sportieve en culturele activiteiten in en om de stad waar Oldtimerbezoekers aan mee kunnen doen en bij kunnen kijken. De binnenstad is tijdens deze dagen één groot evenementencentrum. 
 
Op de website franekeroldtimerfestival.nl staat uitgebreide informatie over het programma. 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds