14-01-2013 - De heren van Wykels Hallum verrassende winnaar Tweenul OFK

De finaledag van het tweenul ofk zat vol verrassingen

In de achtste finale ging titelverdediger drs.Vijfje onderuit tegen Leeuwarden zondag en ook de nummer twee van de vorige aflevering Avanti moest het strijdtoneel vrij snel verlaten. De latere winnaar Wykels had hiervoor aan een treffer van Y. Reitsma genoeg. Ook een verrassing was de uitschakeling van Oeverzwaluwen in deze fase. Nu trof het team het niet dat het moest aantreden tegen het eveneens sterke O.N.B. R. Akdim besliste het gelijkopgaande duel. St.Anna Parochie zondag en latere finalist F.V.C. hadden tegen S.D.S. en Franeker zondag strafschoppen nodig voor de volgende ronde, D.T.D. versloeg Workum door een treffer van L. Sikkes. A.S. Exstudiantes won in deze achtste finale van Exstador door een beslissende treffer van L. Hofstra en Futsal Cambuur liet Futsal Marum volkomen kansloos, 1-5. In de kwart finale won D.T.D door een treffer van P. Hansma van A.S. Exstudiantes. O.N.B. en Wykels Hallum kwamen onderling niet tot scoren waarna Wykels het vanaf de stip besliste. St. Anna Parochie trof F.V.C. en liep al snel tegen een 2-0 achterstand aan door Y. Yettefti en D. Mulder. De tegentreffer van T. Valk kwam te laat.

Futsal Cambuur was aan een uitstekend toernooi bezig, maar tegen Leeuwarden zondag liep het team na een snelle achterstand achter de feiten aan. Leeuwarden won overtuigend met 3-0. Met Leeuwarden -Wykels Hallum en F.V.C. - D.T.D. kreeg het talrijk opgekomen publiek twee interessante duels voorgeschoteld tussen gelijkwaardige teams. Wykels was tegen Leeuwarden het gehele duel sterker, maar de uitstekende doelman S. de Jager hield zijn doel schoon. Ook in de verlenging werd er niet gescoord. De hierop volgende strafschoppen werden door Wykels aanmerkelijk beter genomen. Het team uit Hallum dus in de finale en dat was ook terecht.

F.V.C. kwam in het andere duel snel op 1-0 via D. Mulder en wat D.T.D. verder ook probeerde, het kwam niet door de hechte Leeuwarder afweer. Toen er in slotfase voor F.V.C. meer ruimte ontstond werd het zelfs nog 2-0 en weer was D. Mulder de doelpuntenmaker. Toch kan het team uit Jelsum op een goed toernooi terug zien. In de finale zette Wykels meteen druk. Het was ook snel raak toen doelman S. de Jager de inzet van P. Dijkstra niet onder controle kon krijgen en B. Dijkstra gemakkelijk kon intikken. F.V.C. kon niet onder de druk uitkomen want het team uit Hallum bood weinig ruimte. De voorzet die B. Dijkstra vervolgens afleverde bracht in feite de beslissing. J. ten Kate rondde goed af, 2-0 Y. Reitsma had in de laatste minuut nog de energie om er een fraaie solo uit te persen en dat werd ook de eindstand. Wykels Hallum werd de terechte Tweenul OFK kampioen van 2013. De winnende spelers waren D. Everts, P. Dijkstra, Y. Dijkstra, J. ten Kate, R. Visser, B. Dijkstra, G.Dijkstra en M. Reitsma.       

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds