31-10-2013 - Doe-activiteiten voor leerlingen groep 8 op rsg Simon Vestdijk.

 De docenten van Rsg Simon Vestdijk denken dat leerlingen uit groep 8 heel nieuwsgiering zijn naar wat er in de brugklas gebeurt en hoe alles in het voortgezet onderwijs werkt. Daarom worden er in Harlingen al in de maand november doe-activiteiten georganiseerd, zodat 8egroepers al een beetje kennis kunnen maken met het voortgezet onderwijs.
De school heeft geprobeerd een programma te maken waarin voor elk wat wils zit. Op alle woensdagmiddagen in november zijn er tussen 14.45 en 16.45 activiteiten waarvoor kinderen zich via de website van rsg Simon Vestdijk kunnen opgeven. Op deze website is uitgebreidere informatie te vinden, maar om al een tipje van de sluier op te lichten; er zijn proeflessen Muziek, Geschiedenis en Aardrijkskunde , Wiskunde en Taal, maar ook masterclasses Technasium en Atheneum + én doe-activiteiten Zorg en welzijn en Techniek en Ondernemen. Omdat de activiteiten gespreid zijn over 4 woensdagmiddagen kan er aan meerdere activiteiten deelgenomen worden.            
Voor ouders die kinderen wegbrengen en vragen hebben over het voortgezet onderwijs en rsg Simon Vestdijk is er op alle woensdagmiddagen voorlichting van  14.45 tot 15.30. In Franeker vinden de doe-activiteiten later plaats, namelijk op donderdag 16 januari, voorafgaand aan de open avond.
 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds