14-09-2014 - Eerste teams FTTC koploper

 
 Eerste teams FTTC koploper

In een broeierige sporthal De Borgstee in Harkstede hebben de senioren van FTTC 1 vrijdag opnieuw uitgehaald. De Franeker koploper in de noordelijke 2e divisie was met 1-9 te sterk voor Argus 2. Vorige week werd al met 10-0 gewonnen van DOTO 1. Reimer Bosma, Fons Hartman en Richard Heeres bleven in Harkstede allen ongeslagen. Alleen de dubbel ging verloren. Zaterdag is in de Drentse hoofdstad Assen 3 de tegenstander.

Net als het eerste seniorenteam van FTTC is de jeugd van FTTC 1 uitstekend begonnen aan de najaarscompetitie. Zaterdag versloegen Henk Jansma, Nils Aukema en Remco Mellema in een uitwedstrijd Dokkum 2 met dubbele cijfers: 0-10. Door deze riante zege heeft FTTC 1 de koppositie in de regionale 3e klasse overgenomen van het Leeuwarder Ready 2.

De senioren van FTTC 2 speelden in Heerenveen hun eerste wedstrijd. De Franekers (regionale 2e klasse) kwamen goed uit de startblokken door Delta Impuls 2 op een 3-7 nederlaag te trakteren. Rudie van der Kooij zette de toon met drie enkelspeloverwinningen. Teamgenoten Jan Bosgra en Douwe Reitsma scoorden tweemaal.

Donderdagavond heeft FTTC 3 (regionale 3e klasse) een fikse nederlaag geleden. In Leeuwarden was Ready 5 met 8-2 te sterk voor de Franekers. Jan Hartkamp en Johannes Tigchelaar wonnen beiden één enkelpartij.

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds