22-09-2014 - Monsterzege Franeker tafeltennissers


Monsterzege Franeker tafeltennissers

De senioren van FTTC 1 zijn in de najaarscompetitie voortvarend van start gegaan. Thuis werd vrijdagavond de Groninger promovendus DOTO 1 met dubbele cijfers verslagen: 10-0. Daarmee eisen de Franekers meteen de koppositie in de noordelijke 2e divisie op. Reimer Bosma, Martijn van der Heide en Richard Heeres stonden de Siddebuurders slechts vijf games toe. Bosma en Heeres wonnen de dubbel. Vrijdagavond is Argus 2 de volgende tegenstander.

Afgelopen voorjaar werd het eerste jeugdteam van FTTC kampioen in de 5e klasse. Dit seizoen komt het uit in de 3e klasse. Een grote uitdaging. De eerste competitiewedstrijd werd meteen een ruime overwinning. Thuis versloegen de FTTC-talenten het Leeuwarder Ready 1 met 8-2. Kersverse clubkampioen Mark Buwalda en Nils Aukema bleven zaterdagmiddag ongeslagen. Fries welpenkampioen Remco Mellema won één enkelpartij. Ook de dubbel leverde een punt op voor de Franekers. Zaterdag is Dokkum 1 de opponent.

De senioren van FTTC 3 versloegen in het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong Dokkum 4. Deze eerste wedstrijd in de regionale 3e klasse eindigde na een 0-3 achterstand in 5-5. Jan Koster (2), Jan Hartkamp (1) en Arjan Zijlstra (1) boekten allen minimaal één enkelspelzege. Franekers Hartkamp en Zijlstra wonnen bovendien de dubbel.Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds