03-04-2013 - Nationale Sportweek voor 3e keer in Franekeradeel!

In de week van 20 t/m 27 april vindt alweer de 10e editie plaats van de Nationale Sportweek. 

Gemeente Franekeradeel doet alweer voor de derde keer mee. De organisatie ligt bij het gemeentelijke samenwerkingsverband voor sport: Franekeradeel Actief!  Doel van deze week is om mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past. Want sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook leuk!
 
Tijdens de Nationale Sportweek worden in Franekeradeel allerlei sport- en beweegactiviteiten aangeboden door lokale aanbieders. Zo worden er onder andere gratis proeflessen en kortingsacties aangeboden door de sportverenigingen, de sportcentra en het zwembad. Maar ook het onderwijs gaat een zeer sportieve week tegemoet. Zo organiseert Aksie radius onder andere een Kennismakingsdag balsporten voor het gehele basisonderwijs en hebben AMS en Simon Vestdijk een gezamenlijk voetbaltoernooi. Na schooltijd biedt de Skûle op meerdere dagen straatvoetbaltoernooien aan en Kinderopvang Friesland een clinic “zachte bal kaatsen”. 
 
Maar de grote publiekstrekker dit jaar is de provinciale opening van de Nationale Sportweek op het Sjûkelan op zaterdag 20 april, gezamenlijk met de parturenpresentatieparty van de KNKB. Zie voor meer informatie over deze feestelijke opening de flyer op deze pagina. 
 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds