12-02-2013 - ROG-toernooi

Afgelopen zondag heeft Tennisschool van der Lecq & Hilwerda een ROG-toernooi georganiseerd op de binnen banen van Bloemketerp in Franeker.
 
De kinderen van de verenigingen die aangesloten zijn bij de tennisschool konden hier aan mee doen. Er werd gespeeld in Rood, Oranje en Groen.
Opnieuw was het deelnemersveld groter dan de vorige keer. Er deden maar liefst 60 kinderen mee in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.
 
De fases Rood en Oranje werd in teamverband gespeeld. De kinderen konden door het spelen van korte wedstrijdjes veel punten voor hun team verdienen. Dit gebeurde in de vorm van knijpers. Elk team had een eigen naam en daar werden de knijpers opgehangen.
De fase groen werd wel individueel gestreden voor de prijzen. Hier waren door de grote deelname 3 poules van gemaakt.
 
Bij Rood werd team Frankrijk 1e ( Ricardo van der Ploeg, Stijn Scheffer en Thijs Vrij)
Bij Oranje werd team Italië 1e (Sybren de Vries, Savannah Terpstra, Iza Pakan, Dione Haarsma en Roos Vriezinga) en team Spanje 2e (Jordi Hoek, Jesse de Vries, Benjamin Jelgersma, Daniëla Nava Roman en Fenna Reitsma).
 
Bij Groen waren de prijzen als volgt verdeeld:
Poule 1: 1e Luca Rombout, 2e Steyn Potma en 3e Luke Glas
Poule 2: 1e Judith Zuidema, 2e Jan Vrieswijk en 3e Inge Toren
Poule 3: 1e Mitchel Glas,  2e Gert-Jan van der Helm en 3e Thom Jansen
 
 
Dirk Jan Hilwerda en Nathan van der Lecq, organisators van het toernooi en de tennisleraren van ‘Tennisschool van der Lecq & Hilwerda’, kijken beiden terug op een zeer geslaagde dag. Zij willen dan ook de kinderen bedanken voor hun goede inzet en sportieve spel!
 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds