27-01-2013 - Samenwerkingsovereenkomst Buurtsportcoaches Franekeradeel ondertekend!

Op woensdag 23 januari heeft  de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst “Buurtsportcoaches Franekeradeel”, plaatsgevonden. Hierbij ondertekenden zowel wethouder Thiadrik Twerda van de gemeente als alle organisaties met een buurtsportcoach, een brede samenwerkingsovereenkomst.  Aanwezig waren de organisaties met een buurtsportcoach, overige bij Franekeradeel Actief aangesloten organisaties en de gemeente.

Buurtsportcoaches
Op 1 januari 2013 is Franekeradeel van start gegaan met de buurtsportcoaches.  
Doel van de buurtsportcoachregeling is dat sport- en beweegaanbieders het sporten en bewegen in de buurt stimuleren.  Daarnaast wil men de samenwerking tussen lokale organisaties versterken.  Een buurtsportcoach wordt binnen de gemeente ingezet om sport- en beweegaanbod te organiseren. 
 
Franekeradeel Actief
Onze gemeente beschikt feitelijk al over buurtsportcoaches. Dit zijn de vertegenwoordigers van de lokale organisaties en verenigingen, die bij het breedtesportproject “Franekeradeel Actief” zijn aangesloten. Met behulp van hen heeft Franekeradeel Actief met succes al vele structurele bewegingsactiviteiten opgezet. In samenspraak met deze organisaties heeft de gemeente er daarom voor gekozen deze bestaande functies in te zetten als buurtsportcoach. 


 
De volgende organisaties participeren in de buurtsportcoachregeling 
Gemeente –De Skûle – (Aksie) Radius – PCBO – Simon Vestdijk – Anna Maria van Schurman – Gezondheidscentrum het Want – Atletiekvereniging Spartacus – Kinderopvang Friesland – Zwembad Bloemketerp – Sportcentrum Shape – Tennisschool v/d Lecq & Hilwerda – Handbalvereniging Jupiter ’76 – Stichting Welzijn Ouderen .
 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds