15-10-2014 - Senioren FTTC verstevigen koppositie

 
 Senioren FTTC verstevigen koppositie

Koploper FTTC 1 heeft vrijdag in de topper tegen Delta Impuls 1 zijn slag geslagen. De nummer twee in de noordelijke 2e divisie kwam van een koude kermis thuis. De Franeker senioren waren met 8-2 duidelijk te sterk en zitten op de helft van de najaarscompetitie op rozen (Assen 3 volgt op negen punten). FTTC’er Arnold Terpstra bleef ongeslagen, ook in de dubbel met Richard Heeres. Sieds Tjepkema en Heeres werden in spannende partijen nipt verslagen door de sterke Delta-kopman Arnoud Hofman.

De jeugdtafeltennissers van FTTC 1 waren zaterdag in eigen huis oppermachtig tegen Delta Impuls 3. De lijstaanvoerder in de regionale 3e klasse trakteerde de tegenstander uit Oudeschoot op een 9-1 nederlaag en staat daardoor weer alleen aan kop. Mark Buwalda en Henk Jansma behielden hun ongeslagen status. Fries welpenkampioen Remco Mellema won knap tweemaal. Na de herfstvakantie staat de belangrijkste wedstrijd van de najaarscompetitie op de agenda: uit tegen nummer twee Ready 1.

In de regionale 2e klasse wonnen de senioren van FTTC 2 met 6-4 van Drachten 2. Een magere zege, die tot stand kwam door drie zeges van Douwe Reitsma, twee overwinningen van Jan Bosgra en eenmaal winst van Rudie van der Kooij. In de komende twee wedstrijden tegen YOS 2 zal het nog ongeslagen FTTC 2 proberen de koppositie over te nemen van Griffioen 1.

Rodelantaarndrager FTTC 3 (regionale 3e klasse) heeft gelijkgespeeld tegen YOS 3 uit Ysbrechtum. De Franeker senioren maakten een 1-4 achterstand nog enigszins goed: 5-5. Dankzij de vijf vergaarde punten staat FTTC 3 in elk geval niet meer op de laatste plek. Bertil Witvoet (3) en Jan Koster (2) brachten voor FTTC de punten op het scorebord.

In de minicompetitie kwamen zaterdag twee jeugdteams van FTTC in actie. FTTC 1 (Jasper Bosch en Pieter Miedema) had het bij gastvereniging ODI in Oudega lastig en verloor tweemaal met 1-4. FTTC 2 (Harm Marten Winter en Johan Hendrik van der Meer) deed het beter. De eerste wedstrijd werd met 0-5 verloren, maar de tweede met 4-1 gewonnen.Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds