03-12-2014 - Sportprijs 2014 gemeente Franekeradeel

 
 

Sportprijs 2014 gemeente Franekeradeel

 

In 2008 is er in de gemeente Franekeradeel een sportprijs in het leven geroepen. Deze sportprijs is een ereteken dat wordt uitgereikt aan sporters in onze gemeente die een uitzonderlijke prestatie op sportgebied hebben verricht. De sportprijsavond is inmiddels een succesvol jaarlijks evenement geworden. De sportprijzen worden uitgereikt in de Koornbeurs.

 

Net als bij de voorgaande editie, bestaat de sportprijs uit vier categorieën, te weten;

Ø  Sportman/ sportvrouw 2014 (senioren)

Ø  Sportploeg 2014 (senioren)

Ø  Sporttalent 2014 (jeugd tot 18 jaar)

Ø  Sportploeg jeugd 2014 (jeugd tot 18 jaar)

 

In elke categorie is een 1e, 2e en 3e prijs te winnen!!!

 

Criteria sportprijs

In aanmerking komen die sporters die door hun sportprestatie een regionale, provinciale of nationale uitstraling hebben. De regel is dat sporters op voordracht van verenigingen of het college in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Alle sporten en alle soorten wedstrijden komen in aanmerking voor de sportprijs. De kiescommissie, onder voorzitterschap van de wethouder Sport, beslist welk team of welke sporter in 2014 (in zijn of haar categorie) het meeste aanspraak maakt op de sportprijs.

 

De gemeente heeft sportverengingen aangeschreven om sporters die aan de criteria voldoen, voor te dragen voor de nieuwe sportprijs. Het kan echter zo zijn dat wij een sportvereniging of sporter over het hoofd hebben gezien.

 

Bij het voordragen van een sporter ontvangen wij graag de volgende gegevens:

Ø  Categorie voorgedragen sporter(s)

Ø  Sportprestatie (s) voorgedragen sporter(s)

Ø  Adresgegevens en contactgegevens voorgedragen sporter(s)

 

 

Mocht u als vereniging geen brief van de gemeente hebben ontvangen over deze sportprijs en heeft u wél een sporter die u wilt voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs, geeft u dan de gegevens door via k.ijsbrandy@franekeradeel.nl

 

U kunt uiterlijk opgeven tot 5 januari 2015.

 

 

In de week van 12 januari wordt bekend welke sporters door de kiescommissie zijn genomineerd. Op vrijdagavond 23 januari 2015 volgt een feestelijke sportavond waarop de sportprijzen worden uitgereikt.

 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds