25-09-2013 - Sterk competitiedebuut jeugdtafeltennissers FTTC

 Zaterdagmiddag maakten jeugdspelers van FTTC hun debuut in de tafeltenniscompetitie. Bij TTV Ready in Leeuwarden beten de drie Franeker jeugdteams het spits af in de eerste ronde van de minicompetitie. De FTTC’ers boekten prima resultaten.
 FTTC 1 (Mark Bruinsma en Wim Drenth) won de eerste wedstrijd met 4-1 van ODI 1 (Oudega). Vervolgens versloegen ze hun jongere clubgenoten Nils Aukema en Remco Mellema (FTTC 2) met 5-0. FTTC 2 had in de voorafgaande wedstrijd Delta Impuls 1 (Heerenveen) met 4-1 verslagen. FTTC 3 (Jasper Bosch en Pieter Miedema) presteerde grillig: van Nordic 1 (Kollum) werd met 5-0 gewonnen, maar Ready 1 was met 5-0 te sterk.
Op 5 oktober strijkt de minicompetitie neer in tafeltenniscentrum de Driesprong in Franeker. Meer informatie over de minicompetitie en FTTC: www.fttc.nl (Competitie/Jeugdtafeltennis).
FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) nam het vrijdagavond in de najaarscompetitie op tegen het uit de landelijke 3e divisie gedegradeerde Klimaatgroep Stars 2. In een benauwde zaal was FTTC-trainer Anne Vlieg in Middelstum een maatje te groot voor zijn pupillen van de Franeker tafeltennisclub. Ook kopman Arnold Terpstra moest passen tegen de gewiekste oud-international. Terpstra tekende voor twee enkelspelzeges. André Hoekstra en Richard Heeres boekten beiden één enkeloverwinning. Einduitslag: 6-4.
In de regionale 2e klasse kreeg FTTC 3 thuis een flinke tik van Ready 3: 1-9. FTTC’er Rudie van der Kooij redde tegen zijn plaatsgenoten de eer. Voor Jan Hartkamp en Jan Bosgra bleef de teller op nul staan. FTTC 4 (regionale 3e klasse) deed het beter. De confrontatie met TTV Buitenpost 3 eindigde in een gelijkspel: 5-5. Arjan Zijlstra zorgde aan Franeker kant voor de meeste punten: twee enkelzeges en winst in de dubbel met Jan Koster.
 

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds