22-09-2010 - Succesvolle start Franekeradeel Actief !

Succesvolle start Franekeradeel Actief!

Afgelopen week vond tijdens de Agrarische Dagen de officiële start plaats van het gemeentelijke sport- en beweegproject Franekeradeel Actief. Zo werd de website www.franekeradeelactief.nl officieel in gebruik genomen door wethouder Twerda en werden er twee activiteiten georganiseerd.

Wat-eet-en-beweeg-ik-bus
Op woensdag was de Wat-eet-en-beweeg-ik-bus een groot succes. Er kwamen ruim 250 mensen een kijkje nemen in de bus, waaronder de burgemeester. In de bus kon men de eigen eet- en beweeggewoontes testen en op fietsen kon men zien hoe lang het duurt om verschillende etenswaren te verbranden. De crew van het NISB en voedingscentrum Nederland waren de hele dag aanwezig om mensen te helpen en daarnaast om tips te geven met betrekking tot beweging en gezonde voeding.

Buiten de bus hield Sportcentrum Shape een demonstratie bodypump en gaven ze advies op het gebied van bewegen. Ook lokale diëtiste Manon de Boois was aanwezig, zij voorzag mensen van advies op het gebied van gezonde voeding. Al met al een geslaagd evenement, dat door de bezoekers als zeer positief werd ervaren.
 Sportdag
Op donderdag werd voor de eerste keer een sportdag georganiseerd tijdens de Agrarische Dagen. In totaal deden circa 550 kinderen van alle christelijke, katholieke, openbare en SBO-scholen uit de groepen 6, 7 en 8, mee aan de sportdag. Het evenement kon tot stand komen door een goede samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder comité Agrarische Dagen, AksieRadius, het gemeentelijke sport- en beweegproject Franekeradeel Actief, studenten van het Cios en leerlingen van de Simon Vestdijk.

De sportdag werd geopend door de burgemeester. De sportdag was in twee delen opgedeeld, zowel ’s ochtends als ‘s middags streden zeven scholen om de eer van beste school van de AD-sportdag. Er werd door de leerlingen een uitdagend, actief en spannend spelparcours afgelegd. Tijdens de spellen waren er punten te verdienen. Aan het einde van beide dagdelen werden de  prijzen uitgereikt aan de scholen.

Bij de ochtendeditie werden de prijzen uitgereikt door Wethouder Osinga. Prijswinnaars van de ochtendeditie waren;
1e prijs: Opslach (groep 7)
2e prijs: Schalmei
3e prijs: Oanset

’s middags was er een verassing voor de kinderen. Niemand minder dan Mark de Vries van Cambuur kwam langs! De kinderen mochten met de voetballer op de foto en kregen een handtekening. Ook de prijsuitreiking werd door Mark de Vries verricht. Prijswinnaars van de middageditie waren:
1e prijs: Opslach (groep 8)
2e prijs: Fugelflecht
3e prijs: Korendrager

Tenslotte wordt binnenkort de allerbeste school van zowel de ochtend als de middag bekend gemaakt. Deze school krijgt de grote wisselbokaal die ze volgend jaar mogen gaan verdedigen. Het was een zeer geslaagde dag!

 

                                         

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds