23-08-2010 - Wat eet en beweeg ik bus op markt Agrarische Dagen

Wat eet en beweeg ik Bus
 
Doe de test: hoe eet en beweeg jij?Test jezelf in de Wat-eet-en-beweeg-ik-Bus die op woensdag 15 september, van 11.00 tot 16.00 uur op de braderie staat. Je krijgt tips op maat over jouw eigen eet- en beweeggedrag. Ook buiten de Bus is veel te doen. De bus wordt ingezet door Franekeradeel Actief ! en is bedoeld voor jong en oud. Een bezoek aan de bus is geheel gratis!

Iedereen staat wel eens op een weegschaal of laat zijn of haar bloeddruk meten. Maar weet je ook of er in jouw eet- en beweeggewoontes verbeteringen te behalen zijn? In de Wat-eet-en-beweeg-ik-Bus kom je daarachter.
 
Je beantwoordt op een touchscreen 10 vragen over eten en bewegen en je krijgt een persoonlijk advies mee naar huis. Daarna kun je in de Bus op de fiets stappen. Tijdens het fietsen bekijk je tips die op jouw situatie zijn afgestemd en kun je zien hoe lang je moet fietsen om bijvoorbeeld een zakje chips te verbranden.
 


Win de quiz
Buiten de Bus kun je meedoen met de gezond verstand-quiz en mooie prijzen winnen! Ook kun je gezonde gerechten proeven of meedoen met de beweegdemonstraties. Verder is er een stand waarin onder andere Franekeradeel Actief, de GGD en lokale (sport) verenigingen vertegenwoordigd zijn.
 
De Bus is ontwikkeld door het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) vanuit de landelijke campagnes De Schijf van Vijf en 30minutenbewegen.

Gratis
Een bezoek aan de bus is geheel gratis!

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds