16-03-2015 - FTTC 1 maatje te groot voor FTTC 2

 
 FTTC 1 maatje te groot voor FTTC 2

De clash in de noordelijke 1e divisie tussen de senioren van FTTC 1 en FTTC 2 werd vrijdagavond niet echt spannend. Het eerste seniorenteam, de grote titelkandidaat in deze divisie, versloeg de reserves afgetekend met 1-9. Martijn van der Heide bezorgde FTTC 2 het enige punt (winst tegen Harry van der Berg) en legde bijna FTTC 1-kopman Arnold Terpstra over de knie. Voor Fons Hartman en Reimer Bosma bleef de teller op nul staan, al had Bosma volop kansen tegen Frans van der Berg (2-0 voor, 2-3 verlies). Koploper FTTC 1 spint garen bij de ruime zege (inmiddels acht punten voorsprong op de nummer twee), maar drukt FTTC 2 verder in de problemen.

In de regionale 1e klasse had FTTC 3 vrijdag weinig in de melk te brokkelen tegen lijstaanvoerder ODI 1 uit Oudega. Het werd 1-9. Douwe Reitsma voorkwam dubbele cijfers. Donderdagavond speelde FTTC 4 (regionale 3e klasse) 5-5 tegen Ready 4. Trainingsbeest Bertil Witvoet bleef in Leeuwarden ongeslagen.

Het eerste jeugdteam van FTTC boekte zaterdag zijn derde overwinning in de regionale 3e klasse. DTTC'78 1 uit Appingedam was te gast in Franeker en werd met 8-2 verslagen. Net als vorige week won Bowe van der Geest al zijn enkelpartijen. Ook Mark Buwalda, Nederlands kampioen in deze competitieklasse, bleef ongeslagen. Nils Aukema liet twee punten liggen.

Nog beter verging het FTTC 2. Dankzij een 9-1 overwinning op De Treffers'70 7 uit Klazienaveen gaan de Franekers nu nog steviger aan de leiding in de regionale 5e klasse. Op Jasper Bosch staat dit seizoen geen maat. Hij is de enige speler in deze poule die tot dusver al zijn enkels heeft gewonnen. Pieter Miedema (3) en Harm Marten Winter (2) leverden ook een uitstekende tafeltennisprestatie.

Terug


Afdrukken Emailen
  • 30 minuten bewegen
  • dubbel 30
  • Doe de beweegtest
  • jeugdsportfonds